КАЛКТЫ СОЦИОЛОГИЯЛЫК ИЗИЛДӨӨЛӨРДӨГҮ САНАРИПТИК ТЕХНОЛОГИЯЛАРДЫН ТАРЫХЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Теманын актуалдуулугу социологиялык изилдөөлөрдүн ыкмаларын жана ыкмаларын өзгөртүп жаткан санариптик технологиялардын тез өнүгүшү менен шартталган. Чоң маалыматтарды, социалдык медианы жана аналитикалык платформаларды колдонуу маалыматты чогултуу жана талдоо үчүн жаңы мүмкүнчүлүктөрдү ачат, бул изилденүүчү социалдык кубулуштардын тактыгын жана масштабын бир топ жогорулатат. Иштин максаты санариптик технологиялар социологиялык изилдөөлөрдүн салттуу ыкмаларын кантип өзгөртүп жатканын, ошондой эле алар кандай жаңы перспективаларды жана чакырыктарды жаратып жатканын изилдөө болуп саналат. Максаттарга учурдагы тенденцияларды талдоо, колдонуудагы санариптик инструменттерди жана методдорду карап чыгуу жана социологиядагы санариптик методдордун көйгөйлөрүн жана чектөөлөрүн аныктоо кирет.