КУЛЬТ АТРИБУТТАРЫНЫН АЙРЫМ ӨЗГӨЧҮЛӨРҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Кыргызстандын аймагындагы диний ишенимдер байыркы тамырларга ээ жана алардын сакталып калган калдыктары элдин руханий жана идеологиялык маданиятынын ажырагыс бөлүгү катары өткөн тарых менен байланышы бар. Бул макалада шаманизмдин жана магиялык-дарылык билимдердин алып жүрүүчүлөрүнүн культтук атрибутикасынын спецификалык өзгөчөлүктөрүн, алардын өзгөчөлүктөрүн талаа изилдөөлөрүнүн материалдарынын негизинде кароого аракет жасалган