ОСМОНААЛЫ КЫДЫК УУЛУ СЫДЫКОВ – КЫРГЫЗ ЭТНОГРАФЫ КАТАРЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Кыргыз элинин жазма тарыхынын салтын түптөгөн айдыңдардын бири Осмонаалы Кыдык уулу Сыдыковдун чыгармачыл мурасында санжыралык мол маалыматтардан тышкары XIX кылымдагы жана XX кылымдын башындагы коомдогу өзгөрүүлөр да оригиналдуу чагылдырылган. Осмонаалы Сыдыковдун Уфа (Өфө) шаарында 1913-1914-жылдары жарык көргөн кош китебиндеги кыргыз элинин этнографиясынын ар кыл өңүттөрү чагылдырылган маалыматтар макалада айрыкча иликтөөгө алынды