КЫРГЫЗ ЭЛИНИН КУРАМЫНДАГЫ БƟРҮ УРУУСУ: УРУКТУК СТРУКТУРАСЫ ЖАНА ТАРАЛУУ АРЕАЛЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул илимий макалада бөрү уруусунун генеалогиялык структурасы жана жашаган аймактары революцияга чейинки, советтик жана азыркы учурдагы жазылган эмгектердин, жазма булактардын, кол жазмалардын жана автордун талаа материалдарынын негизинде изилденип жазылды. Бөрү уруусуна тиешелүү этнонимдерден келип чыккан жер-суу аттары (этнотопонимдер) жазылды.