ТҮРК ТИЛДҮҮ ЭЛДЕРДИН БАЙЫРКЫ ИШЕНИМДЕРИНИН КАЛДЫКТАРЫ ЭТНИКАЛЫК ИДЕНТТҮҮЛҮКТҮН ФАКТОРУ КАТАРЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада кыргыздар менен казактардын этникалык өзгөчөлүгүн байыркы бутпарастык ишенимдин жаңырыктары аркылуу изилдөөгө арналган. Түрк элдеринин өкүлдөрү - азыркы жаштардын дүйнө таанымындагы руханий маданияттын архаикалык мотивдерин аныктоо аракети келтирилген.