ЛЕЙЛЕК ГОВОРУНДАГЫ ҮНДҮҮЛӨРДҮН ФОНОСТАТИСТИКАСЫ ЖӨНҮНДӨ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада Баткен облусуна караштуу Сүлүктү, Лейлек жергесинде жашаган кыргыздардын кебиндеги үндүү тыбыштардын колдонулушуна фоностатистикалык илик жүргүзүлдү. Мындай изилдөөлөр лейлек говорундагы үндүүлөрдүн колдонулушуна, артикуляциялык базасына жана функционалдык күчүнө байланыштуу баалуу маалыматтарды берет.