АЗЕРБАЙЖАН, КЫРГЫЗ ТИЛДЕРИНДЕГИ САН АТООЧ СӨЗ ТҮРКҮМДӨРҮНҮН ӨЗГӨЧӨЛҮКТӨРҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада азербайжан жана кыргыз тилдериндеги сан атооч сөз түркүмдөрүнүн орду жана мааниси салыштырылып талданган. Аталган тилдердеги сан атоочтордун түзүлүшү, алардын түрлөрү жана сүйлөмдөгү функциялары каралып, грамматикалык окшоштуктар менен айырмачылыктар аныкталды.