ТҮРКОЛОГИЯНЫН ТИЛ ИЛИМИ КАТАРЫ ЖАРАЛЫШ БАШАТЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада түркологиянын өзүнчө илимий тармак катары жаралышы тууралуу сөз болот. Түркология – түрк тилдүү тектеш элдердин тилдерин, тарыхын, адабиятын, элдик оозеки чыгармачылыгын, материалдык, рухий маданиятын изилдөөчү гуманитардык-коомдук илимдер комплекси катары жаралып, бүгүнкү күндө дүйнөлүк илим-билим системасында өзүнө тиешелүү маанилүү оорунга ээ. Түркологиянын комплекстүү гуманитардык-коомдук илимий багыт катары жаралышын негиздегендер, өнүктүргөндөр универсал улуу алтаист-түркологдор. Макалада бул окумуштуулардын илимий мурсатарын тигил же бул конкреттүү ар бир түрк тилинин контекстинде изилдөөгө алынды.