КЫРГЫЗ, ӨЗБЕК ТИЛДЕРИНИН ЖѲНДѲМѲЛӨРҮНДӨГҮ ФОНЕТИКАЛЫК ОМОНИМИЯ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада кыргыз, өзбек тилдериндеги жөндөмө мүчөлөрүнүн түшүп колдонуусу, тагыраак айтканда фонетикалык омонимия эки тилдин диалектилеринде кандайча ишке ашары мисалдардын негизинде каралат. Айрыкча илик, табыш жөндөмөлөрүнүн мүчөсүнүн түшүп колдонулуусу окумуштуулардын изилдөөлөрүнун негизинде талданат.