ТҮРКОЛОГИЯДАГЫ ЖАНА КЫРГЫЗ ТИЛ ИЛИМИНДЕГИ КЫЙМЫЛ ЭТИШТЕР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Салыштыруу аспектисинде кыймыл этиштерге арналган көптөгөн изилдөөлөр болгон. Тиешелүү иштерде кыймыл этиштердин ар түркүн маанидеги функцияланышы изилденип чыккан. Бул этиштер түрк тилдеринде семантикалык, грамматикалык мааниде классификацияланышат. Кыргыз тилинде алар бир нече топко бөлүнөт, кыймыл этиштер кыймылдын көптөгөн лингвистикалык өзгөчөлүктөрүн корсотот.