ТҮРК ТИЛДЕРИНДЕГИ АТООЧТУК ПРЕДИКАТТУУ ЭЛЕМЕНТАРДЫК ЖӨНӨКӨЙ СҮЙЛӨМДӨР: ЭКИ АКТАНТТУУ МОДЕЛДЕР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада номинативдик предикаты бар эки актанттуу элементардык жөнөкөй сүйлөмдөрдүн грамматикалык табияты талкууланат. Синтаксистин бир бөлүгү катары номинативдик предикаттар эки актанттын болушун аныктайт. Моделдер структуралык схема менен пропозиция биримдигин билдирет. Пропозиция объективдүү чындыкка жана тилге багытталган.