ТИЛДИК РЕАЛИЙЛЕР ЖАНА АЛАРДЫ КОТОРУУДАГЫ ӨЗГӨЧӨЛҮКТӨР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада “Реалий” терминине тилчи-окумуштуулардын эмгектеринин негизинде аныктама берилип, реалийдин турлору каралды. Ар кандай тилдердеги реалийлердин байланышынын варианттарына мисал келтирилди. Ошондой эле, көркөм тексттеги реалийлерди которуудагы өзгөчөлүктөр каралды.