КЫРГЫЗ МАКАЛДАРЫН КЫРГЫЗ ТИЛИ САБАГЫНДА КОЛДОНУУ МАКСАТТАРЫ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада макалдын табыяты, өзгөчөлүгү, кыргыз тилин окутууга коюлуп жаткан соңку талаптарга ылайык кыргыз макалдарын кыргыз тили сабагында колдонуу максаттары, кыргыз макалын орто мектепте окулуучу кыргыз тили сабагынын мазмуну катары кароо зарылдыгы, макалдар кыргыз тилин окутуунун ийкемдүү каражаты экени жана макалдарды белгилүү бир информацияны туюндурган кѳркѳм текст катары сабакта колдонсо болору тууралуу илимий маалыматтар берилди.