КӨРКӨМ ТЕКСТТИН УЛУТТУК ЖАНА МАДАНИЙ ӨЗГӨЧӨЛҮКТӨРҮН ЧАГЫЛДЫРУУДАГЫ ЛИНГВОМАДАНИЙ КОД ЖАНА МЕТАФОРАЛЫК СФЕРАЛАР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Тексттин көркөмдүк дараметин ачууда сөзсүз түрдө метафоралар чоң роль ойнойт. Тилдик изилдөөлөрдөгү лингвомаданий коддун жана метафоралык сфералардын изилдениши замандын талабы болуп турат. Макалада тексттин улуттук жана маданий өзгөчөлүгүн артыруудагы алардын ролун ачып берүүгө аракет жасалды