МУУН ТИПТЕРИНИН КОНЦЕПЦИЯСЫ “КЫЗЫЛ ПРОФЕССОР” К. ТЫНЫСТАНОВДУН ЖАНА АКАДЕМИК Б. Ө. OPУЗБАЕВАНЫН ЭМГЕКТЕРИНДЕ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада академик Бүбийна Өмүрзакова Орузбаеванын “Сөз курамы” эмгегинде муундун 75 тиби илимий анализге алынган. Анда К.К.Юдахиндин “Кыргызча-орусча” сөздүгүндөгү уңгу сөздөр изилдөөнүн обьектиси болгон. Ал 75 типке бир үндүү тыбыштан турган бир муундуу сөздөрдөн тартып, сөздүн оболочкасын түзгөн үндүү-үнсүз тыбыштардын түрдүү жайгашуусунан келип чыккан 2-3 муундуу сөздөр кирген. Мына ушул өзгөчөлүккө ылайык муундун 75 тиби аныкталган. Аталган 75 тип К. Тыныстановдун 161-инвентардык номердеги сөздүгүнүн 2-китебинде К. Тыныстанов тарабынан иштелип чыккан муун типтери менен салыштырылган.