СОТТОЛУУЧУНУН ПСИХОЛОГИЯЛЫК ПОРТРЕТИНИН СОТ ПРОЦЕССИНЕ БОЛГОН ТААСИРИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Психологиялык портрет – бул адамдын психикалык өзгөчөлүктөрүнүн жана сапаттарынын жыйындысы. Ал адамдын ой-жүгүртүүсүн, эмоцияларын, мүнөзүн, жүрүмтурумун, кызыкчылыктарын жана башка психикалык өзгөчөлүктөрүн камтыйт. Макаланын максаты психологиялык портрет жөнүндө маалымат берүү жана психологиялык портретти сот процессинде колдонуусун көрсөтүп берүү. Макаланын натыйжасында окурман өз алдынча психологиялык портретти жасай алат жана психологиялык портретти сот процессине болгон таасирин көрө алат.