НОРМАЛИЗАЦИЯ ЖАНА КОДИФИКАЦИЯ МАСЕЛЕСИ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Адабий тил проблемасын аныктоонун тил илиминдеги эң орчундуу маселелеринин бири тигил же бул конкреттүү тилдеги лингвистикалык бирдиктердин ошол тилди нормалаштыруудагы, норманы кодификациялоодо карала жана аныктала турган жалпы маселелердин көлөмүн белгилөө жана аны ар бир адабий тилдин мисалында терең изилдөө болуп саналат. Бул макалада кыргыз адабий тилин нормалаштырууга жана анын кодификацияланышына байланышкан айрым жеке маселелер жөнүндө алгачкы жолу кыскача маалымат айтуу аракети көрүлөт.