АКСЫ ГОВОРУНУН ФОНЕТИКАЛЫК ӨЗГӨЧӨЛYКТӨРY (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Говорлорду иликтөө белгилүү бир аймакта гана жашаган элдин тилдик өзгөчөлүгүн гана эмес тилдин тарыхын, тектештик маселелерин да кароого чоң мүмкүнчүлүк жаратат. Ошондуктан бир тилдин диалектилик каражаттары көбүнчө ошол элдин адабий тилине алынбаган, бирок ал элдин улуттук тилинин тарыхый өнүгүү процессин ачыкка чыгаруу үчүн өтө маанилүү ролду өз ичине камтыйт деп айта алабыз. Бул макалада Аксы говорунун фонетикалык өзгөчөлүктөрүнүн айрым бөлүктөрү каралат.