Тарыхый-улуттук баалуулуктар: тил, нарк жана иденттүүлүк (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Тарыхый-улуттук баалуулуктардын алкагындагы “сөз”; “улут”; “нарктуулук”, “иденттүүлүк” деп аталган түйүндүү түшүнүктөр бул окурмандарга сунуш кылган макаланын мазмундук бүтүндүгүн, таанымдык конструкциясын, логикалык мейкиндигин аныктап турат. “Сөз”, “улут”, “нарктуулук” түшүнүктөрүнүн бири-бирин толуктап, биринен бирине өтүп турган ажырагыс биримдиги улуттук иденттүүлүктүн пайдубалын түзөт. Иденттүүлүк – жалпылыктын, социомаданий жалпылыктын конкреттүүлүгү, конкреттүү көрүнүшү, жекеликтин жалпылыгы, жалпылыктын жекелиги, жекеликтин жалпылыкка айланышы, жалпылыктын жекелик аркылуу көрүнүшү. Мораль – коомдук зарылдыкты, коомдун коом болушун зарыл түрдө шарттап турган тутумдаш жүрүм-турум эреже-талаптарынын жыйындысы. Макаланын соңунда анда козголгон маанилүү маселелердин конкреттүү көрүнүшү катары абийир тууралу эссе тиркелди.