Ааламдашуу доорундагы информациялык этика жана плюрализм (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Маалыматтык этика жөнүндө сөз кылып жатып, инсанды глобалдык тармактын терс таасиринен коргоо үчүн, маалыматтык маданиятты аныктоо үчүн адамдардын психологиясына Интернеттин эбегейсиз таасирин эске алышыбыз керек. Маалыматтык-коммуникациялык технологиялардын коомго тийгизген таасири «техно-инфонун» доорунда адам жана маалыматтык этика социалдык тең салмактуулукка жетишүүнүн биримдиги катары каралып жатканына карабастан, жаңы карама-каршылыктарды жана чектөөлөрдү пайда кылууда. Экинчи жагынан, бул жерде этикалык аспектиге көңүл бурбай коюуга болбойт.