Кыргыз Республикасынын жарандарынын укуктарын жана эркиндиктерин сактоо боюнча прокуратура органдарынын ролу (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Адам укуктары жана эркиндиктери, ошондой эле аларды мамлекеттик органдар тарабынан коргоо ар кандай заманбап мамлекеттин өнүгүүсүнүн негизги принциптеринин бири болуп саналат. Бул теманын актуалдуулугун өзгөчө статуска ээ мамлекеттик орган катары прокуратуранын ишмердүүлүгүнүн призмасы аркылуу кароо маанилүү багыттарды аныктоого жана Кыргыз Республикасынын прокуратурасынын укук коомун калыптандырууда өзгөчө ролун көрсөтүүгө мүмкүндүк берет. Прокуратура органдарынын ишмердүүлүгүнүн өзгөчөлүктөрүн жана каралып жаткан маселелердин кеңири чөйрөсүн изилдөө менен ушул макаланын натыйжалары анын функцияларын жана болжолдуу багыттарын киргизет, бул өз кезегинде Кыргыз Республикасынын жарандардын укуктарын жана эркиндиктерин бузуунун алдын алууга жана болтурбоого мүмкүндүк берет.