Барпы акындын ырларынын басма сөздө чагылдырылуусу (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Барпы акын революция мезгилине чейинки жана Совет доорунда жашап эки доордо тең чыгармачылыгын улантып келген төкмө акын катары таанылып келет. Революцияга чейинки мезгилде калкка аралашып, анын ичинде оозеки түрдө ырларын төгүп ырдап келсе, Совет доорунда анын ырлары гезит жана журналдарда жарыяланып келген. “Ала-Тоо”, “Байчечекей”, “Кырчын” журналдарында акындын ырларынан дээрлик көпчүлүгү компартияга, Октябрь революциясына, 1917-жылга, Ленинге байланышкан ырлары менен бирге балдарга насыят жана сүйүү лирикалары жарыяланып келген. Мындан тышкары көптөгөн акын, жазуучулардын Барпы акын тууралуу жазган макалалары да орун алган. Макалада Совет мезгилинде Кыргызстандагы басма сөздө-асыресе журналдарда Барпы акындын кайсы ырлары жарыяланганы тууралуу маалымат берилет.