Идеологиянын протофилософиялык формаларынын маалыматтык функциялары (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада социалдык мамилелерди, түзүлүштү өзүнө камтыган идеялар коомдук аң-сезимдин башка элементтери менен тутумдаш болгондуктан, идеологиянын протофилософпялык формаларынын маалыматтык функциясы кеңири чагылдырылды. Анткени, идеологиянын илимге чейинки формаларыныи мазмунуна, тарыхый-философиялык анализ жүргүзүү барган сайын актуалдашууда. Идеология - ой жүгүртүүнүн абстрактуу-теоретикалык деңгээлинде өсүп-өнүгүп туруучу реалдуу руханий процесс жана коомдук аң-сезимдин компоненттеринин бири катары, анын негизги функциясы учурдагы баардык саясий кыймылдарды, күчтөрдү камтуу менен өлкөнүн келечектеги өнүгүүсүнүн багытын аныктоочу каражат, күч болуп саналат.