Кыргыз совет мамлекеттүүлүгүнүн негиздөөчүсү - Арстаналы Осмонбеков (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада совет бийлигин кыргыз жеринде орнотууга эбегейсиз салым кошкон Арстаналы Осмонбековдун бейнеси, элибиздин баалуулугу тууралуу баяндалат.