Метафоралык моделдердин тил илиминде изилдениши (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада тил илимндеги метафоралык моделдердин изилдениши жөнүндө түшүнүк берилет. Метафоралык модел жөнүндөгү окумуштуулардын пикирлери, көз караштары чагылдырылат. Азыркы метафорологиядагы метафоранын семантикалык модель катары изилдөөдө лексика-семантикалык, тематикалык топторго ажыратуу маселеси каралат