Идеологиянын протофилософиялык формаларындагы реалдуулуктун чагылдырылышы (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада идеологиянын уникалдуу протофилософиялык формалары коомдук болмушту демейки дүйнөгө болгон көз караш, мифология, диний-мифтик таанымдын контекстинде чагылдыраары аныкталды. Социалдык мамилелерди, түзүлүштү өзүнө камтыган идеялар коомдук аң-сезимдин башка элементтери менен тутумдаш болгондуктан, идеологиянын протофилософпялык формаларынын трансляциялык функциясынын маңызын ачып берилди