Поэзия жанрынын лингвистикалык эмгектерде изилдениши (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада поэзия жанрын түрдүү кырдаалда тил илиминде изилдеген окумуштуулар жана алардын эмгектери тууралуу баяндалат. Поэзиянын тили талдоого алынып, стилдик өзгөчөлүктөрү, оң жана терс жактары анализге алынып, жыйынтык чыгарылат. Лингвистикалык поэтиканын системалык түзүлүшүнүн негизин көркөм чыгармада колдонулушу каралат.