Ж.Баласагын атындагы кыргыз улуттук университетинин социалдык-гуманитардык илимдер институтунун базасында “cyberasker” долбоору кыргызстандыктардын өсүп келе жаткан муундун маалыматтык коопсуздугу үчүн билим берүү аянтчасы катары (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада Ж. Баласагын атындагы КУУнун ИСГН базасында «КиберАскер» долбоору жана төмөнкү өнөктөштөр үчүн кейс болуп саналышы каралат: 1) Кыргыз Республикасынын Улуттук илимдер академиясынын Мамлекет жана укук институтундагы Саясат таануу боюнча изилдөө жана экспертиза бөлүмү; 2) Жана ошондой эле мектептик билим берүү тармагындагы Якир атындагы № 61 автордук физика-математикалык мектеп-лицейи. Ошону менен бирге макалада жаштар арасында экстремизм менен терроризм көрүнүштөрүнүн маалымат мейкиндигиндеги терс таасирине каршы биргелешип гранттык долбоорду ишке ашыруу тууралуу айтылат.