Дин- философиядагы коомдук аң-сезимдин формасы катары (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Философия жана ишеним, албетте, кандайдыр бир милдеттерге ээ жана руханий иштин кандайдыр бир формасы болуп саналат. Ишеним – бул адам жанынын куткарылууга болгон жеке муктаждыгын канааттандыруу, эң жогорку күч-кубат жана канааттануу, жан дүйнө тынчтыгын жана майрамды табуу максатын көздөгөн Кудай менен байланышта жашоо.Философия түпкүлүгүндө кандайдыр бир кызыкчылыктан эч кандай шартсыз көз каранды эмес, алардын абсолюттук негизги принцибинин түшүнүү жолу менен болмушту жана жашоону жогорку чектүү түшүнүү. Бирок рухий жашоонун бул түпкү гетерогендүү формалары бир жагынан дал келет, чындыгында, алардын экөө тең аң-сезимдин багыты аркылуу, тагыраак айтканда, Кудайдын жандуу, чебер баамдоосу аркылуу ишке ашат.