Мамлекеттик башкаруу системасында илимдин ролу: чакырыктар жана мүмкүнчүлүктөр (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада мамлекеттик башкаруу системасында илимий изилдөөлөрдүн жогорку ролу изилденет. Мамлекеттик башкаруунун негизги аспектилери, анын ичинде мамлекеттик стратегиялык документтерди иштеп чыгууда сандык жана сапаттык маалымат менен иштөө зарылчылыгы талкууланат. Маалыматтарды талдоо жана божомолдоо үчүн илимий ыкмаларды колдонууга, ошондой эле инновациялар менен технологиялардын мамлекеттик органдардагы ролуна өзгөчө көңүл бурулат. Жыйынтыгында мамлекеттик башкаруу системасынын эффективдүүлүгүн камсыз кылуу үчүн илимий коомчулук менен мамлекеттик органдардын кызматташуусу зарыл экендиги белгиленет.