Ааламдашуу шартында мамлекеттин өнүгүүсүндө жаштардын ролу (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада дүйнөдөгү болуп жаткан саясий, экономикалык жана коомдук процесстерди эске алуу менен мамлекеттин өнүгүшүндөгү жаштардын орду жөнүндө маселе каралды. Жарым-жартылай изилдөөнүн жыйынтыктары боюнча мамлекеттик органдар менен жаштардын өкүлдөрүнүн натыйжалуу өз ара аракеттенүүсүнүн жолдору сунушталды. Кыргыз Республикасынын азыркы жаштарынын көйгөйлөрүн чечүү жолдорун табууга аракет жасалды.