Кыргызстанда шайлоону манипуляциялоо жана жаштарды тартуу мисалдарын колдонуу менен саясий башкаруунун стратегиялары (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макала шайлоо технологиялар теориялык аспекттерин изилдөөгө арналган. Таратуучу, жөнгө салуу, түзүмдүк-иш, байланышуу жана салыштырмалуу мамиле көп кырдуу коомдук-саясий көрүнүш, ошондой эле бирдиктүү көп тармактуу билим система катары башкаруудан мисалында шайлоо технологияларын киргизүүгө, призма аркылуу шайлоо саясий башкаруу технологияларды талдоого мүмкүндүк берет