Терроризм мамлекеттин негизги коркунуч катары (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макалада терроризмге каршы күрөшүү жана анын коомго жана мамлекетке болгон коркунучтары жөнүндө сөз болот. Террористтик топтордун өзгөчө түзүлүштөрү, алардын пайда болуу себептери жана максаттары бул уюмдардын алдына койгон максаттары каралат.Аягында , макалада дүйнө жүзү боюнча терроризмге каршы күрөштү күчөтүү үчүн иш-аракеттердин бир нече варианттары сунушталат.