Кара-кыргыз автономиялуу облусун түзүүдө алгачкы кадамдар (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада Кыргыз Республикасынын түзүлүшүнө себеп болгон кадамдар жана мамлекеттин түптөлүшүнө эбегейсиз салым кошкон инсандар тууралуу маалыматтар келтирилген. Ошону менен бирге, Кара-кыргыз автономиялуу облусунун түзүлүшүнө салым кошкон саясий чечимдер жана хронологиясы көрсөтүлдү