ЖАБУУ ЭТАБЫНДА КООПСУЗДУК КООПСУЗДУККА БААЛОО БОЮНЧА СУНУШТАР (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Геоморфологиялык жана сейсмикалык жактан активдүү тоолуу аймактарда жайгашкан калдык сактоочу жайлардын коопсуздугун баалоо боюнча улуттук ченемдик документтерди иштеп чыгуунун илимий-методикалык ыкмалары белгиленген. Методология эл аралык практиканын критерийлерине ылайык гидро жана геотехникалык объектилердин, курулмалардын туруктуулугуна эксперттик талдоо жүргүзүүгө жана калыптанган кыйроо коркунучтарын жана кесепеттерин болжолдуу көрсөтүүгө негизделген.