Ургулоочу шарнирлүү-рычагдык механизмдердин звенолорунун келтирилген оордук күчтөрү (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул илимий макалада өзгөрүлмөлүү инерциялык моменттүү ургулоочу шарнирлүү-рычагдык механизмдердин звенолорунун келтирилген оордук күчтөрүн эске алуу менен динамикалык анализин жүргүзүүнүн өзгөчөлүктөрү каралган.