Айнек жол (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Жол куруудагы көйгөй бул жумуштун кымбат жана ошол эле убакта кыска мөөнөттүү болушунда. Кыргыз Республикасынын шартында жолдору курууда, анын ичинде автомобиль жолдорун курууда, сырё катары колдонулуучу ар кандай түрдөгү таштардан чоң мүмкүнчүлүктөр жана ресурстар пайда болот. Таштар белгилүү бир температурада эрийт жана ээриген айнек сымал түрүндө, ар түрдүү формага келтирсе болот, ушул эки фактордон бул жаңы идея жаралат. Идеянын пайдалуу жагы - жолдорду куруу алда канча арзандап, пайдалануунун мөөнөтү бир канча эсе көбөйөт.