ОРТО КЕСИПТИК БИЛИМ БЕРҮҮДӨ БОЛОЧОК БАШТАЛГЫЧ КЛАССТЫН МУГАЛИМДЕРИН ОКУТУУДА ТУРУКТУУ ӨНҮГҮҮ МАКСАТТАРЫН ИШКЕ АШЫРУУ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Кесиптик билим берүүдө туруктуу өнүгүү максаттарын ишкеашыруу үчүн туруктуу өнүгүү идеяларын окуу пландарына жана программаларына интеграциялоо максатка ылайык. Изилдөө орто кесиптик билим берүүдө болочок башталгыч класстын мугалимдерине туруктуу өнүгүү көндүмдөрүн математикалык багыттагы дисциплиналарды окутууда калыптандыруунун мүмкүнчүлүктөрүн аныктоо максатында жүргүзүлдү. Орто кесиптик билим берүүдө болочок башталгыч класстын мугалимдерин даярдоо практикасына туруктуу өнүгүү идеяларын интеграциялоонун, туруктуу өнүгүү компетенцияларын калыптандыруунун жолдору аныкталып, конкреттүү мисалдар менен тастыкталды. Изилдөөдөн алынган жыйынтыктар башталгыч класстын мугалимдеринде туруктуу өнүгүү компетенцияларын калыптандыруу үчүн туруктуу өнүгүү идеяларын окуу процессине, тактап айтканда негизги кесиптик билим берүү программаларына, жумушчу программаларга, сабактардын иштелмелерине, баалоо каражаттарына интеграциялоого өбөлгө түзөт.