Координациялоо жана логистикалык борборду уюштуруу (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада калкты транспорттук тейлөө боюнча заманбап талаптарга жооп берген жүргүнчүлөрдү ташууну уюштурууга мүмкүндүк бербеген көйгөйлөр талкууланат. Калкты транспорттук тейлөөнүн деңгээлин жогорулатууга мүмкүндүк берген белгилүү жолдор жана ыкмалар каралып, жүргүнчүлөрдү ташуу сапатын жогорулатууга багытталган Ош шаарында иштеп жаткан транспорттук комплекстин автоматташтырылган маалымат- тык-башкаруу системалары көрсөтүлөт. Салыштырмалуу талдоо методунун негизинде жеке убакытты жана акчаны үнөмдөөгө, транспорттук чарчоону азайтууга, оптималдуу маршрутту тандоого, сапардын өз убагында болушуна ишенүү аркылуу потенциалдуу жүргүнчүлөрдү тартууга, оптималдуу маршрутту тандоого мүмкүндүк берген координациялык-логистикалык борборду түзүү сунушталат жана жүргүнчүнүн жеке убактысын үнөмдөө.