Ош шаарынын аймагында кездешкен чычкан сымал кемирүүчүлөрдүн гельминтофаунасы (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Изилдөө иштеринин натыйжасында Ош шаарындажанашаарга жакын аймактарда чычкан сымал кемирүүчүлөрдүн 5 түрү бар экендиги, алардын арасында үй чычкандары (Mus musculus) басымдуулук кылаары аныкталган.Ош шаарынын аймагынан жана анын жака белдеринен кармалган 797 жандык майда кемирүүчүлөрдү союп изилдөөнүн натыйжасындатабылган888 жандык нематодалар10 түргө, 3 тукумга 3 урууга жана түркүмчөгөтаандык. Бардык биотоптордогу особдордун саны боюнча Sуphacia obvelata – 261 жандык, Syphacia montana – 253жандык басымдуулук кылат.