Альтернативдүү энергиянын комбинацияланган айландыргычтарын жаратуунун өнүгүүсүнүн келечеги (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Документте эффективдүү комбинацияланган энергияны электрдик конвертирлөөчү түзүлүштөрдү түзүү боюнча илимий-изилдөө иштеринин натыйжалары берилген жана бул багыттын перспективалары көрсөтүлгөн. Проблеманын түзүлүшү жана гибриддик түзүлүштөрдүн элементтерин туура тандоо көрсөтүлгөн. Фотоэлектрдик конверторлорду термоэлектрдик конверторлор жана микро ГЭСтер менен айкалыштыруу маселелери талкууланат. Установкалардын конструкциясы жана теориялык жана эксперименталдык изилдеелердун натыйжалары келтирилген.