Кыргызстандын түштүгүндөгү өзгөчө корголуучу жаратылыш аймактарынын экология- лык абалы жана аларды көп максаттуу пайдалануу боюнча сунуштарды иштеп чыгуу (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Кыргызстандагы Өзгөчө корголуучу жаратылыш аймактарынын сапаттык жана сандык көрсөткүчтөрүнүн экологиялык абалы жөнүндө маалымат чогултулду жана талданды. Өлкөнүн азыркы социалдык-экономикалык өнүгүү шарттарында пайда болгон жаратылыш-корук фондунун көйгөйлөрүнө талдоо жүргүзүлүп, республиканын аймагында ӨКЖА системасын андан ары өнүктүрүү боюнча сунуштар берилди.