ЖЫЛ МЕЗГИЛИНИН СЕЗОНДУК ӨЗГӨРҮҮСҮНӨ ЖАРАША ПАПАН СУУ САКТАГЫЧЫНДАГЫ ГИДРОХИМИЯЛЫК НЕГИЗГИ ПАРАМЕТРЛЕРДИН ЭКОЛОГИЯЛЫК АБАЛЫНА БАА БЕРҮҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада Папан суу сактагычынын гидрохимиядык режиминин жыл мезгилине жараша өзгөрүлүү мүнөзү, суунун химиялык курамы тууралуу маалымат берилет. Изилдөөнүн максаты: Жыл ичиндеги сезонго байланыштуу Папан суу сактагычындагы гидрохимиялык жана гидрологиялык абалына баа берүү. Изилдөөнүн милдеттери: 1. Папан суу сактагычынын гидрохимиялык режими боюнча маалыматтарды чогултуу. 2. 2010-2020-жылдар аралыгындагы ар бир көрсөткүч боюнча бир жыл ичинде орточо натыйжа, айрым көрсөткүчтөр боюнча Папан суу сактагычынын гидрохимиялык режимине талдоо жүргүзүү