Оценка рекреационно-эстетических функций городских парков (на примере города Ош) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Шаардык парктардын эстетикалык функциялары, жагымдуу визуалдык чөйрөнү калыптандыруудагы жана коомдун тарыхый эс тутумун сактоодогу ролу каралат. Ош шаарынын мисалында ландшафттардын сапаттык жана сандык жана эстетикалык функцияларын баалоо ыкмаларын көрсөтөт, бул аларды сактоо үчүн экономикалык аргументтерди келтирүүгө мүмкүндүк берет.