Кыргызстандагы шаарлардын жашылдандыруу тажрыйбалары жана көйгөйлөрү (Талас шаарынын мисалында) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада Таластагы жашылдандырууга көңүл буруу жана тажрыйбалары каралат. Ар кандай булактарга, анын ичинде жаңылыктарга, өкмөттүк пландарга жана илимий адабияттарга таянып, айлана-чөйрөнүн бузулушун жана жашоочулардын жашоо сапатын жакшыртуу боюнча биргелешкен аракеттерди чагылдырылат. Негизги демилгелерге заманбап этноэкопаркты түзүү, коомчулукту тартуу кампаниялары жана туруктуу практикага корпоративдик аракеттер кирет. Таластын мисалында Кыргызстандын шаарларын жашылдандыруунун тажрыйбалары жана кыйынчылыктары жөнүндө түшүнүк талданып, шаарды туруктуу өнүктүрүүгө жетишүү үчүн бул көйгөйлөрдү чечүү боюнча сунуштар берилет.