Азыркы учурдагы ыйык зыярат жасалуучу жайлардын (кожо жана эшендердин мазары) коомдогу орду (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада азыркы учурдагы ыйык зыярат жасалуучу жайлардын коомдогу орду, анын ичинде кожолор жана эшендердин сөөгү жаткан ыйык сыйынуучу жайларга зыярат кылуу менен бирге ислам дининин ажырымсыз бөлүгү катары Фергана өрөөнүнүн түштүк батышындагы кыргыздардын күнүмдүк тиричилигиндеги салттык маданияты катары каралат.