Кыргызстандын пероноспора козу карындарын карап чыгуу (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макалада Кыргызстандын Peronosporales катарынын козу карындарына баяндама берилген. Азыктандыруучу өсүмдүктөр менен козу карындардын тизмеси келтирилген. Учурда республиканын аймагында 1 тукумдун 8 уруусунун 106 түрү катталган. Бул козу карындар өсүмдүк мителери болуп саналат жана 27 тукумдагы 104 уруунун 137 түрүндө катталган. Республика боюнча биринчи жолу үч түрү Peronospora oerteliana J.G. Kühn.- Anagallis sp., Peronospora vvedenskyi Golovin- Euclidium syriacum ( L.) W.T. Aiton., Pseudoperоnospora urticae urticae (Lib.) E.S. Salmon & Ware - Urtica dioica L. катталган.