“УЛУТТУК КООПСУЗДУКТУН” КӨЙГӨЙЛӨРҮН ЖАНА “САЯСИЙ ЧЕЧИМДЕРДИ” КАБЫЛ АЛУУНУН МЕХАНИЗМДЕРИН ТАЛДОО КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН МИСАЛЫНДА (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Макала улуттук коопсуздуктун теориялык аспектилерин жана саясий чечимдерди кабыл алуу технологияларын талдоону изилдөөгө арналган. Саясий милдеттерди жана мамлекет менен Кыргыз Республикасынын Жогорку Кеңешинин өз ара аракеттенүүсүнүн технологиясын талдоо, бул манипуляциялык, ченемдик, структуралык-функционалдык жана салыштырма ыкмалар призмасы аркылуу Жогорку Кеңештин мисалында моделдерди көрсөтүүгө мүмкүндүк берди. Кеңеш көп өлчөмдүү коомдук-саясий феномен, ошондой эле билимдердин интеграцияланган дисциплиналар аралык системасы катары.