АКЧАЛАЙ ТАЛАПТЫ ӨТКӨРҮП БЕРҮҮ КЕЛИШИМИНИН ТҮШҮНҮГҮ (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Бул макала юридикалык илимдеги актуалдуу темага арналган. Өлкөбүздө бир катар олуттуу факторлордон улам келип чыккан экономикалык кырдаалдын, өзгөрүшү жарандардын төлөөгө жөндөмдүүлүгүнүн кескин төмөндөшүнө алып келди. Финансылык талаптарга укуктарды өткөрүп берүү боюнча каржылоо келишими бул көйгөйдү чечүү үчүн татыктуу альтернатива болуп саналат деп эсептейбиз. Бул макалада факторинг методу менен акчаны өткөрүп берүү келишимин колдонуу ыкмалары талданат. Бул ыкманы практикада колдонууда экономикалык жактан тобокелдиктер каралат.