КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНДАГЫ БАНКТЫК УКУКТУК МАМИЛЕЛЕРДЕ КЕРЕКТӨӨЧҮЛӨРДҮН УКУКТАРЫН УКУКТУК КОРГОО ЫКМАЛАРЫН ТАЛДОО (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2024)
Укуктук мамилелерди жөнгө салуучу мыйзамдарды өркүндөтүү өлкөбүздүн экономикалык өнүгүүсүнүн негизги фактору болуп саналат. Бул фактор ар бир жарандын бакубаттуулугу үчүн гана жооп бербестен, жалпы экономиканын өнүгүшү үчүн чоң роль ойнойт. Бул макалада банк рыногунда керектөөчүлөрдүн укуктарын жөнгө салуучу мыйзамдарды өркүндөтүү каралып, бул чөйрөдөгү колдонуудагы мыйзамдарга илимий-салыштырмалуу талдоо жүргүзүлгөн.Илимий изилдөөлөр менен, атап айтканда, банктар тарабынан негизделген бир катар идеялар сунушталган юридикалык илимдин методдору.